GDPR: Drepturile persoanelor fizice cu privire la datele cu caracter personal

Drepturile persoanelor fizice cu privire la datele cu caracter personal
Conform Regulamentului de Protectie a Datelor cu Caracter Personal (GDPR), aveti o serie de drepturi in relatia cu acest magazin online.

Care sunt drepturile dumneavoastra?
• dreptul la informare, dreptul de a fi informat cu privire la protejarea si prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Dalistic Team,
• dreptul de acces la date, dreptul de a obtine de la operatorul de date confirmarea faptului ca datele cu caracter personal sunt sau nu prelucrate de catre acesta;
• dreptul la rectificare, dreptul de a obtine rectificarea de datelor inexacte, precum si completarea datelor incomplete;
• dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”), dreptul de a obtine, in masura in care sunt indeplinite conditiile legale, stergerea datelor cu caracter personal; insa este posibil ca, în urma solicitarii de stergere a datelor, Dalistic Team sa anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) si sa continue în aceste conditii prelucrarea pentru scopuri statistice;
• dreptul la restrictionarea prelucrarii, dreptul de a obtine, in masura in care sunt indeplinite conditiile legale, marcarea datelor cu caracter personal stocate, cu scopul de a limita prelucrarea ulterioara a acestora;
• dreptul la portabilitatea datelor, dreptul de a primi datele cu caracter personal intr-o modalitate structurata, folosita in mod obisnuit si intr-un format usor de citit, precum si dreptul ca aceste date sa fie transmise de catre Dalistic Team catre alt operator de date, in masura in care sunt indeplinite conditiile legale;
• dreptul la opozitie, dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia particulara, ca datele cu caracter personal sa faca obiectul unei prelucrari, in masura in care sunt indeplinite conditiile legale;
• dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, dreptul de a cere si de a obtine retragerea, anularea sau reevaluarea oricarei decizii bazate exclusiv pe prelucrari efectuate prin mijloace automate (incluzand crearea de profiluri) care produce efecte juridice sau afecteaza in mod similar, intr-o masura semnificativa, persoanele vizate;
• dreptul de a va adresa Justitiei sau Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, dreptul de a va adresa cu plangere Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, respectiv instantelor competente pentru apararea oricaror drepturi garantate de legislatia aplicabila in domeniul protectiei datelor cu caracter personal, care au fost incalcate;
Mentionam ca pentru a determina perioada pentru care vor fi prelucrate datele, luam in calcul durata contractuala pana la expirarea obligatiilor contractuale si termenele de arhivare legale.

Pentru a va putea exercita aceste drepturi, va rugam sa ne trimiteti un e-mail la adresa magazin@nano-b.ro, pentru una dintre cele doua situatii de mai jos, completand in subiectul e-mailului: "Solicit datele stocate" sau "Solicit stergerea datelor stocate" dupa caz.
1. Solicit datele stocate - Aceasta optiune presupune completarea unei cereri pe e-mail magazin@nano-b.ro, dupa care operatorului site-ului va va contacta pentru a va transmite datele stocate. Adresa ta de e-mail nu va fi folosita in alt scop decat transmiterea acestor informatii. 
2. Solicit stergerea datelor stocate - Acest drept, referit si ca dreptul de a fi uitat presupune stergea datelor dvs din toate sistemele magazinului online, acolo unde legea o permite si presupune completarea unei cereri pe e-mail magazin@nano-b.ro. Adresa ta de e-mail nu va fi folosita in alt scop decat transmiterea acestor informatii si apoi va fi stearsa in mod automat.

Dupa completarea formularului specific, cererea va fi inregistrata, si ofiterul de date cu caracter personal (DPO) va fi notificat in legatura cu cererea depusa si va actiona in consecinta.

© 2015-2020 Toate drepturile rezervate Nano-b.ro